Prvi SNIMAK celog grada: Pogledajte kako izgleda PJONGJANG iz vazduha! – VIDEO

Severna Koreja

foto: Tanjug/AP Photo/Wong Maye-E

Fotograf iz Singapura Aram Pan dobio je dozvolu severnokorejskih vlasti za snimanje glavnog grada iz vazduha.

On je u sklopu svog projekta DPRK 360 preleteo iznad grada u malom avionu pri čemu je celo vreme snimao i fotografisao grad u 360 stepeni.

Poleteo je iz aerokluba Mirim koji je sagrađen za severnokorejskog vođu Kim Džong-una, koji je vešt pilot i često sam leti. Snimak pruža čudesan pogled na prestonicu koja je dom za dva miliona Severnokorejaca odanih zloglasnom režimu koji zemlju drži u izolaciji od ostatka sveta.

foto: Youtube/Printscreen

Iz ptičje perspektive vide se spomenici Kim Il-sungu, kao i Juče toranj i mnogi drugi projekti Kim Džong-una. Tu je vodeni park Munsu kao i srebrni krov Mej Dej stadiona. Sunce obasjava reku Taedong koja teče kroz centar grada, a polja izgledaju zeleno i bujno.

Pjongjang izgleda kao moderan i napredan grad – upravo onako kako severnokorejski režim želi da javnost o njemu misli.

foto: Youtube/Printscreen

Kimov režim vrlo je restriktivan kada se radi o onome što je dozvoljeno strancima da vide. Posetioce uvek prate vladini čuvari i kretanje gradom je striktno ograničeno, pa su rute kroz grad uvek iste.

Upravo zbog toga ovaj snimak je poseban – pruža pogled na dosad neviđene delove grada – iako su severnokorejski zvaničnici izbrisali neke njegove fotografije, a dozvoljeno mu je da objavi 90 odsto snimljenog materijala.

(Jutarnji.hr)

Share this post: