Publika pokušala da podigne Ćorića „nejakog“, ali Nole je bio neumoljiv (VIDEO)

Poraz u 2. kolu

foto: Fonet

Novak Đoković vratio se u Madrid posle tri godine na sjajan način. U prvom meču turnira, pobedio je Bornu Ćorića sa 6:2, 6:4 i protivnik u osmini finala biće mu Roberto Bautista-Agut.

Iskustvo i hladnokrvnost bili su dovoljni Novaku protiv 19-godišnjeg hrvatskog tenisera. Nije Borna pre duela krio ushićenje zbog susreta sa „brojem 1“, prvim u karijeri, a Novaku je preostalo samo da mu što pre ugasi motivaciju.

Bez previše potrošnje u razmenama, Novak je u četvrtom gemu napravio brejk, često mu je prednost donosilo i nestrpljenje Ćorića u dužim razmenama do 4:1, a na 5:2 Novak je povisio posle razmene od 24 udarca i maestralnog servisa.

Ni gem nije prepustio za 6:2, kao ni za 1:0 u nastavku, s tim da je malo bolje parirao Ćorić pri svom servisu u nastavku do 2:2.

Novak je jednom poslao lopticu čak daleko na tribine, poklonivši je tako navijaču kao suvenir, vezao je i dve duple servis greške za brejk loptu Ćorića, ali je održao odstupnicu, posle koje je poveo sa 5:4.

Pri servisu Ćorića, „overio“ je plasman u narednu rundu, a onda se džentlmenski pozdravio na mreži uz motivacionu poruku momku pred kojim je budućnost.

(24Sata.rs)

Share this post: