Putin nadomak svetskog rekorda i 100% podrške naroda

Putin1(2)

Rad ruskog predsednika Vladimira Putina podržava 89 odsto građana, dok 64 odsto ispitanika smatra da se Rusija kreće u dobrom smeru, rezultat je ankete koju je sprovela agencija „Levada-centar“.

Anketa, koja je sprovedena u junu ove godine, pokazala je da građani Rusije sve više odobravaju poteze ruskog predsednika, imajući u vidu da je početkom godine taj broj iznosio 85 odsto, a u maju 86 odsto.

Jedna desetina ispitanika se izjasnila da ne odobrava poteze Putina, dok je jedan procenat ostao uzdržan.

Ista anketa prošle godine pokazala je da 86 odsto građana podržava ruskog predsednika, dok je ta brojka u 2013. godini iznosila 63 odsto.

Među političarima kojima Rusi najviše veruju na prvom mestu je takođe predsednik Putin sa 64 odsto podrške ispitanika, na drugom ministar odbrane Sergej Šojgu sa 28 odsto podrške, a slede premijer Dmitrij Medvedev i šef diplomatije Sergej Lavrov koji imaju po 21 odsto podrške ispitanika, prenosi „Sputnjik“.

Anketa je pokazala i da 64 odsto ispitanika smatra da se Rusija kreće u dobrom smeru, dok je 22 odsto njih reklo da ne slaže sa tim stavom, a 14 odsto nije odgovorilo ni pozitivno ni negativno.

(Srna)

Share this post: