Ratoborni Sakašvili: I Gruzija hoće da napadne Rusiju

karl bilt i sakasvili 500

Javnosti je poznato da je od nedavno Mihail Sakašvili, nekadašnji predsednik Gruzije koja je već bila u kratkom ratu sa Rusijom, postavljen za gradonačelnika Odese u Ukrajini, a sada se izgleda crne prognoze o cilju njegovog angažmana ostvaruju.

Naime, odmah po njegovom postavljanju, neki analitičari su procenili da bi on mogao biti stavljen na to mesto u okviru šireg plana da se otvori front u Pridnjestrovlju, gde su već stacionirane snage ruske armije. Napominjemo, Odesa je najbliži grad granici sa Pridnjestrovljem.

Danas su ruski mediji objavili da dolazi do koncentrisanja snaga ukrajinske armije na granici sa ovom nekadašnjom pokrajinom u Moldaviji koja proglasila nezavisnost.

U Bolgradskom reonu, u Odeskoj oblasti, primećeno je kretanje ukrajinske armije, te njihovo pregrupisavanje i najvažnije, postavljeni su raketni sistemi S-300.

Evgenij Ševčuk, predsednik nepriznate Republike Pridnjestrovlje, potvrdio je ova pisanja medija i saopštio da ukrajinska armija ima pojačane aktivnosti na granici.

Podsećamo, nedavno je u medijima pisano da je Ukrajina, odnosno, Sakašvili blokirao granicu sa Pridnjestrovljem, te na taj način blokirao snabdevanje ruskih snaga u toj oblasti. Ruske snage su prisutne u Pridnjestrovlju kao mirovne snage.

(Pravda)

Share this post: