RUSI OTKRIVAJU: Priprema se revolucija protiv Trampa u Americi!

Samo po sebi nominovanje 69-godišnjeg Trampa za predsedničkog kandidata republikanaca (pod parolom „Učinimo Ameriku ponovo velikom!“) u leto 2015-te malo koga je začudilo.

Mnoge je začudilo što je tajkun Tramp, „težak“ gotovo devet milijardi dolara, za muzičku temu svoje izborne kampanje izabrao protestnu pesmu Nila Janga Rockin’ in the Free World, koja šiba poroke američkog društva.

Ali, upravo su oni – protestno biračko telo, tiha većina, poniženi i uvređeni Amerikanci – na kraju glasali za Trampa.

Za potkovane i pažljive analitičare zbivanja u Americi pobeda Donalda Trampa bila je predvidljiva. Međutim, teško da je iko od nas očekivao da će Trampova revolucija početi tako naglo.

Već sledećeg dana nakon inauguracije Trampa, sa sajta Bele kuće uklonjena je stranica podrške histeričnoj LGBT zajednici, čime je novi predsednik potvrdio svoju privrženost tradicionalnim vrednostima zdravog dela Amerike.

A kroz dva dana Tramp se pojavio u sedištu CIA u Lengliju kako bi je upozorio: ne sme biti nikakve pomoći zločinačkoj terorističkoj organizaciji Islamska država, koju su stvorili, kako je izjavljivao sam Tramp tokom izborne kampanje, njegov prethodnik Barak Obama i njegova konkurentkinja Hilari Klinton.

Sada će SAD početi da se ozbiljno bore protiv terorizma na Bliskom Istoku, što neće biti moguće bez vojne saradnje s Rusijom.

Sledeći korak je bilo poništavanje prilično mutnih Obaminih „dostignuća“: zdravstvenog osiguranja Obamacare i Transpacifičkog partnerstva (TTP).

Uveren sam da je bilo i mnogo drugih odluka za koje još uvek ne znamo. I sve to samo tokom prva četiri dana Trampovog boravka u Ovalnom kabinetu!

Međutim, svaka akcija je jednaka reakciji. Tako je, šta da se radi?!

Demokrate i establišment Republikanske partije u Kongresu, koji su takođe učinili sve da Tramp ne bude izabran, započinju kontrarevoluciju.

Senator-demokrata Edvard Marki i kongresmen Ted Liu podneli su u Kongresu predlog zakona o ograničavanju prvog nuklearnog napada.

Autori zakonskog predloga ističu da je nakon stupanja na dužnost predsednika SAD Donalda Trampa problem nuklearnog oružja postao aktuelniji, zato što prema postojećem zakonodavstvu predsednik Sjedinjenih Država „ima pravo da započne nuklearni rat u svakom trenutku“.

Senator Marki se pozvao na to da je Donald Tramp navodno jednom izjavio da će razmotriti izvođenje nuklearnog napada na teroriste.

Očigledno izvrtanje!

Zaista, u decembru prošle godine, nakon što je već izabran, Tramp je napisao na Tviteru: „SAD treba u značajnoj meri da jačaju i šire svoje nuklearne mogućnosti sve dok ne shvati šta su to nuklearne bojeve glave“.

Kasnije je njegov portparol Džejson Miler izjavio da je Donald Tramp imao u vidu pretnju širenja nuklearnog oružja i neophodnost da se ona spreči.

Osim toga, autori nacrta zakona otvoreno krše Ustav SAD. Konkretno – član 2. (stav 2.), koji nedvosmisleno proglašava predsednika zemlje „vrhovnim komandantom armije i ratne mornarice“.

Zakonski predlog teško da će dobiti većinu u Kongresu. Ali, čak i ako se takvo čudo dogodi, zakon neće proći jer ga neće potpisati – ko? tako je! – predsednik SAD i vrhovni komandant armije i ratne mornarice.

Ali, očigledno je da kontrarevolucija već traje. Uveren sam da ćemo veoma skoro videti kudikamo ozbiljnije pokušaje ograničavanja Trampovih ovlašćenja. Ono što će ustinu biti interesantno – tek počinje!

(Aleksandar Domrin, doktor pravnih nauka, profesor Visoke škole ekonomije / Fakti.org)

Share this post: