Rusi srećniji nego ikad uprkos sankcijama

rusija-moskva-gradjani-stanovnistvo03

Rusi su srećniji nego ikad, uprkos tome što se njihova zemlja našla na udaru sankcija Zapada bez presedana zbog spora oko Ukrajine, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.

„Indeks nacionalne sreće u protekla tri meseca pokazuje povećanje i stabilizaciju na izuzetno visokom nivou“, kaze se u studiji koju je sprovela državna agencija VTsIOM.

„Indeks sreće kada je reč o zadovoljstvu zivotom u junu dostigao je istorijski maksimum (79 poena), materijalnom blagostanju (76 poena), društvenom optimizmu (77 poena).

U isto vreme, 23 odsto ispitanika veruje da je rat između Rusije i suseda moguć, dok je pre godinu dana samo 10 odsto ispitanih to mislilo, navodi se u anketi instituta poznatog po bliskim vezama sa Kremljom, prenosi AFP.

Ipak, „samo četvrtina“ Rusa kaže da podržava razmeštanje trupa na istoku Ukrajine, navodi studija u kojoj se takođe dodaje da većina Rusa ne smatra Zapad vojnom pretnjom.

U ispitivanju je učestvovalo 1.600 ljudi širom Rusije, a studija je objavljena pošto su Vašington i Brisel usvojili nove sankcije Rusiji zbog podrške proruskim snagama u Ukrajini, prenosi francuska agencija.

(Tanjug)

Share this post: