Ruski bombarderi Su-34 uništili zgradu sa komandantima Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

U napadima ruske avijacije na položaje Daeša (Islamske države) u blizini grada Rake u Siriji, koji su teroristi proglasili za svoju „privremenu prestonicu“, ubijeno je nekoliko vođa te terorističke organizacje, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Napad su izveli bombarderi Su-34. Porptaprol ruskog vojnog vrha, general Igor Konašenkov, izjavio je da je zgrada u kojoj su se sastale glavešine Daeša „potpuno uništena“.

Prema njegovim rečima, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga su od 28. decembra u Siriji imali 121 borbeni let, a tukli su 424 vojna objekta terorista u provincijama Alepo, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Damask, Darja, Raka i Dejr-ez-Zor.

Ministarstvo je navelo da su od sirijske opozicije prošle nedelje dobili informaciju o sastanku lidera Islamske države nedaleko od Rake i da su dva dana nadgledali to područje pre nego što je izdata naredba za napad. Datum napada na mesto sastanka vođa Islamske države nije saopšten.

U saopštenju se još navodi da rusko Ministarstvo odbrane sarađuje sa „predstavnicima patriotskih opozicionih snaga“ u Siriji koji Moskvi dostavljaju podatke o potencijalnom metama napada. Ti predstavnici sirijske opozicije nisu imenovani.

(Fakti.org)

Share this post: