RUSKI HAKERI: Američki sportisti su reklama za doping i to zna ceo svet!

Serena Vilijams

Serena Vilijams

Najbolja gimnastičarka današnjice je posle novog doping skandala, ovog puta usmerenog na američke sportiste, poručila da ima hiperaktivni poremećaj od detinjstva i da zbog toga ima „dozvolu za doping“.

Američka gimnastičarka Simon Bajls veruje u čist sport bez dopinga.

Ona je jedna od američkih sportistkinja kojima je dozvoljeno da u medicinske svrhe uzimaju supstance sa liste zabranjenih.

Osvajačica četiri zlats Riju kaže da ima hiperaktivni poremećaj, što obuhvata nemogućnost koncentracije, hiperaktivnost i nepredvidivo ponašanje, i da ima neophodnu dozvolu Svetske antidoping agencije da uzima lekove.

„Za to uzimam lekove još od detinjstva. Molim vas da znate, ja verujem u čist sport, uvek sam poštovala pravila i tako ću da nastavim pošto je fer-plej veoma važan za sport i veoma važan za mene“, poručila je Simon preko društvenih mreža.

Afera je inače nastala tako što su ruski hakeri upali u bazu podataka Svetske antidoping agencije i objavili kojim sportistima se dozvoljava da koriste lekove, koji se inače smatraju dopingom.

Prema njima, a Svetska antidoping agencija to nije potvrdila, na lisi je i teniserka Venus Vilijams.

Ona je navela da joj je 2011. godine utvrđeno da ima Šegrenov sindrom, koji između ostalog karakteriše poremećaje čula vida, usne duplje, pluća, nervnog sistema, bubrega, srca, endokrinog sistema.

„Razočarana sam što su privatni medicinski podaci objavljeni bez moje dozvole.

Poštovala sam pravila koje je ustanovio teniski antidoping program, tražila sam i dozvoljeno mi je izuzeće za terapeutsku upotrebu“, rekla je Vilijams.

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da Svetska antidoping agencija neosnovano tvrdi iza curenja ovih informacija stoje ruski hakeri.

(Nedeljnik)

Share this post: