„SIJA SREBRO KAO ZLATO“ -DŽORDŽ KARL: NBA igrači se dopinguju i uzimaju steroide!

Džordž Karl -foto: AP

Džordž Karl -foto: AP

Legendarni američki trener Džordž Karl napisao je u autobiografiji da se igrači u NBA ligi dopinguju i uzimaju steroide.

Knjiga pod nazivom „Besni Karl: Mojih 40 godina preživljavanja NBA diva, generalnih menadžera i loše selekcije šuta“ otkriva detalje iz karijere trenera i njegov odnos sa igračima.

Hvalimo se da imamo bolji program doping testova u odnosu na NFL ili MLB, ali očigledno da postoji problem sa dopingom igrača, istina drugačiji nego pre 30 godina.

Taj problem me muči mnogo više od budala koji koriste rekreativne droge„, napisao je Karl, a prenosi NBS Sports.

On je obrazložio da se igrači dopinguju hormonima rasta, ali i produžuju karijeru raznim nedozvoljenim sredstvima.

Igrači se dopinguju, neka mi neko objasni kako neki sa godinama postaju mršaviji i spremniji? Kako se tako brzo oporavljaju od povreda? Zašto idu u Nemačku van sezone?

Sumnjam da je zbog kiselog kupusa, a verovatno se radi o novim nedozvoljenim sredstvima koje imaju u Evropi, a teško se detektuju. Želimo da uspehe imaju najbolji sportisti, ne najbolje varalice, ali ne znamo šta da uradimo po tom pitanju„, dodao je Karl.

Karl je tokom trenerske karijere, između ostalih, vodio Klivlend Kavalirse, Golden Stejt Voriorse, Sijetl Supersonikse, Denver Nagetse, ali i madridski Real u dva navrata.

(B92)

Share this post: