ŠOKANTNO: IZRAELSKA VOJSKA napala Asadovu armiju! OČEKUJE SE ODGOVOR RUSIJE! (VIDEO)

izrael helikopteri sirija teroristi

Izraelske bombe označile su početak napada Nusra fronta na položaje Sirijske arapske armije u provinciji Kuntejra.

Izraelska avijacija izvršila je danas vazdušni udar na položaje Sirijske armije u pokrajini Kuntejra, na jugozapadu Sirije.

Udari su izvršeni na položaje vojne baze „Jedinica 4“, a nakon iznenadnog napada izraelske avijacije, usledio je frontalni napad džihadista Nusra fronta (koji u pokušaju da se „odvoje“ od al-Kaide, sebe sada nazivaju Džebhat fatah al Šam), a koji drže položaje na granici sa Golanskom visoravni, sirijskom teritorijom koja se nalazi pod okupacijom Izraela.

Teroristi za sada uspevaju da napreduju kroz teritoriju pod kontrolom Sirijske armije, i približili su se strateški bitnom mestu Hader, u kom se nalazi bombardovana vojna baza, prenosi vojno-politički portal Sautfront.

Oni su u prvom jurišu uspeli da zauzmu jedno od brda koja okružuju Hader, a teroristi su se odmah i pohvalili snimkom povlačenja sirijskih snaga sa tog kontrolnog punkta.

Kako navode izvori iz jedinice Sokolovi Kuntejre, koja je zadužena za ovaj deo fronta, osim ovog napredovanja, a uprkos izuzetno jakom napadu, zaustavljeni su svi ostali pokušaji terorista da probiju front u Kuntejri.
Ipak, kako navodi sirijska agencija Al Masdar, ova informacija se odnosi na prvi talas ofanzive, a drugi talas, podjednako visokog intenziteta je i dalje u toku i trenutno se u ovom području vode žestoke borbe.

Kako prenose sirijski mediji, neposredno pre izraelskog napada, teroristi Nusra fronta ispalili su nekoliko minobacačkih raketa na Golansku visoravan, čime su obezbedili „legitimitet“ Tel Avivu da izvrši vazdušnu operaciju na ovom području.

(Pravda)

Share this post: