ŠOKANTNO: Ovako izgleda ispitivanje osumnjičenih u Severnoj Koreji! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U javnost su „procurili“ šokantni snimci iz severnokorejskih zatvora, u kojima zatvorenici nakon mučenja neretko priznaju zločine koje nisu počinili.

Na snimku iz 2012, koji je objavio news.com, vidi se premlaćivanje žene koja je optužena za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, i mučenje jednog muškarca.

Snimak je procurio samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira. On je umro nakon što je pušten iz severnokorejskog zatvora u stanju kome.

Lekari u Virdžiniji potvrdili su kako je Varmbir pretrpeo ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posledica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, a to se dogodilo dok je bio u pritvoru.

Severna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju 22-godišnjeg Varmbira dok je bio u pritvoru i u izveštaju osudila „neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad“.

U istom izveštaju rečeno je kako su ga lekari „vratili u život“ nakon što je njegovo „srce gotovo stalo“, ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo.

Upozorenje: Snimak je uznemirujućeg sadržaja!

(INDEX.HR)

Share this post: