Sto ekstremista ubijeno u sukobima u Kobaneu za tri dana

sirija dzihad islamisti muslimani

Najmanje sto ekstremista iz grupe Islamska država ubijeno je poslednja tri dana u borbama sa kurdskim snagama u sirijskom gradu Kobaneu i njegovoj okolini, javila je danas sirijska nevladina organizacija.

Od početka velike ofanzive Islamske drzave na Kobane 16. septembra u sukobima je poginulo 576 ekstremista, 361 član Jedinica za zaštitu naroda, glavnih milicija sirijskih Kurda i njihovih saveznika i 21 civil, odnosno ukupno 958 osoba, navela je nevladina Sirijska opservatorija za ljudska prava.

„Tokom tri poslednja dana poginulo je najmanje sto pripadnika Islamske države i verske policije koji su došli iz Alepa i Rake da učestvuju u borbama u Kobaneu i okolnim oblastima“, navela je Opservatorija.

U borbama je juče ubijeno 15 Kurda, a 11 ekstremista ubijeno je u vazdušnim udarima međunarodne koalicije na Kobane i Raku, navela je opservatorija.

Međunarodna koalicija predvođena SAD vrši vazdušne udare na položaje ekstremista oko Kobanea da bi sprečila njihovo zauzimanje tog sirijskog grada na granici sa Turskom.

(Beta)

Share this post: