Surf na „cunamiju“: Uhvatio je talas od dvadeset metara visine, kao da smrt nije ništa(VIDEO)

Ilustracija

Ovaj surfer ostavio je bez daha sve koji su se zatekli u jednom ribarskom selu u Portugaliji, surfujući na talasu visokom bezmalo 20 metara.

Surfer ostavio je bez daha sve one koji su se pre nekoliko dana zatekli u jednom ribarskom selu u Portugalji, kada je uspeo da „savlada“ talas visok skoro 20 metara (oko 60 stopa).

Naime, mladić Sebastijan Studner došao je selo Nazare u Portugaliji, koje je inače raj za surfere jer su u njemu svake zime stvaraju ogromni talasi koji su za ljubitelje ove vrste sporta na vodi pravi izazov.

Sebastijan je naveo da je veoma teško i opasno „jahati“ na takvom jednom talasu jer se oni kreću oko 40-50 milja na sat.

„Morate da se izborite sa udarima vetra. Krećete se toliko brzo da vam deluje kao da ćete svakog trenutka pasti sa daske. Osećaj je veoma intenzivan“, objasnio je Sebastijan.

On je naveo da je rođen u Nemačkoj, a da je surfovanje naučio na Havajima, gde se preselio sa samo 13 godina, kako bi se posvetio surfovanju. Profesionalni surfer je postao već sa 16 godina.

„Talasi su moja strast od detinjstva. Volim vodu i ovaj sport je savršen za mene“, rekao je Sebastijan.

(BKTVNews/Blic)

Share this post: