SUROVI KIM DŽONG UN: Ko nije osvojio zlato na OI, čeka ga pakao! (VIDEO)

kim dzong un severna koreja

Reprezentativac Severne Koreje u dizanju tegova Om Jung Čol je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio srebrnu medalju, zbog čega je morao da se izvinjava predsedniku Kim Džong Unu jer nije uzeo zlato.

Jung Čol se pre četiri godine u Londonu okitio zlatnom medaljom, ali u Riju nije uspeo da ponovi taj podvig.

„Nadam se da ću iz svega ovoga izaći jači i na nekom od narednih takmičenja opravdati očekivanja nacije. Srebro oko vrata mi ne dozvoljava da budem ponosan, niti da budem heroj“, rekao je Jung-Čol.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od taga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posledice.

Kim je ljut jer su osvojili samo sedam medalja deset manje nego pre četiri godine u Londonu. Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice.

„Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni boljim mestom za život, dobrim automobilom, možda i nekim drugim poklonima od strane režima“, rekao je Tošimitsu.

Kako se sportisti na OI nisu pokazali onako kako je lider Severne Koreje zamislio biće kažnjeni kako on to bude zamislio.

„Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka,  takođe, verovatno će ih preseliti u lošije delove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dve“, kazao je Sigemura.

(srbijadanas)

Share this post: