Terorizam: Nerdin Ibrić prošao obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika

Napadač

Nerdin Ibrić, koji je u terorističkom napadu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio, prošao je obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika.

U tom kampu često je boravio i Abdulah Hasanović, koji je uhapšen nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, piše današnji „Glas Srpske“.

„Vehabijski kampovi u Cerskoj kod Zvornika i baze kod Osmaka i Potočara nadomak Srebrenice biće glavne mete u nastavku istrage o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, zbog sumnje da su počinilac i inspirator imali saradnike u tim kampovima“, piše ovaj list.

Sagovornik lista rekao je da je Hasanović imao kontakte i sa šefom Islamskog centra „Al Furkan“ iz Melburna Harunom Mehičevićem.

Pripadnici zajedničkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH intenzivno nastavljaju aktivnosti radi rasvjetljavanja terorističkog napada.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čamara rekao je za „Glas Srpske“ da je jasno da je u Zvorniku počinjen teroristički napad.

(Srna)

Share this post: