Tinejdžer napravio smrtonosno oružje koje leti-VIDEO

drone pilot austin haughwout

Jedan američki tinejdžer je napravio novo oružje, to snimio i okačio na jutjub. Naime, u pitanju je dron na koji je prikačen pištolj i koji ispaljuje metke na svake tri sekunde. Zbog ovog dela njemu preti stoga kazna.

Video, napravljen od strane jednog tinejdžera u Konektikatu, pokazuje robotički uređaj sa četiri rotora koji ispaljuje četiri hica zaredom.

Svaki put kad pištolj opali, dron biva odbačen unazad, ali je i dalje dovoljno stabilan da ispali metak svake tri sekunde.

Snimak od 14 sekundi pretpostavlja se da je delo Ostina Hauvauta, osamnaestogodišnjaka iz Klintona, Konektikat, i da ga je na svoj jutjub kanal postavio prošle nedelje.

On je video nazvao „Leteći pištolj“, a u opisu je napisao: „Multirotor domaće izrade sa montiranim poluautomatskim pištoljem. Napomena: Dužina od otvora cevi do zadnjeg dela rama preko 26 inča (66 centimetara)’.

Pištolji i ova vrsta drona su široko dostupni u SAD-u, a opremljeni su tako da mehanizam povuče obarač na komandu.

Snimak ovakvih dronova je bio postavljen i ranije 2012.godine, kada je neimenovan entuzijazista montirao mitraljez na mnogo napredniju radilicu nego što je ova u novom snimku.

Prema pravilima Federalne uprave za avijaciju (FAA) zabranjuju se pričvršćivanje bilo kakvog oružja na civilne letilice, i počiniocima ovih dela prete stroge kazne.

(Srbijadanas.com)

Share this post: