Tragedija na gradilištu: U velikom požaru radnici izgoreli na spavanju!

požar, sibir, velestroj foto čitalac kurira

Najmanje 6 osoba je poginulo, među kojima i nekoliko radnika iz Srbije, kada je na gradilištu na poluostrvu Jamal na severu Sibira noćas izbio požar.

Naime, u trenutku kada je izbio požar na gradilištu se nalazilo  oko 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme „Velestroj„.

Kako nezvanično saznajemo požar je izbio u sušionici i zahvatio barake u kojima su radnici u tom trenutku spavali. Sve se dogodilo negde oko 3 sata ujutru po ruskom vremenu.

„Muž mi se samo javio porukom da je uspeo da se spase. Vatra ih je zatekla u barakama u kojima su u to vreme svi radnici spavali. On je uspeo da se spase tako što je razbio prozor na baraki. Potom je pokušao da sa još nekoliko kolega spase na isti način još neke radnike, ali je vatra bila toliko velika da nisu uspeli da priđu barakama“, kaže za Kurir supruga jednog od radnika „Velestroja“ koji je uspeo da se spase iz požara.

Prema njenim rečima iz nekih baraka, u kojima obično boravi 5 ili 6 radnika, niko nije uspeo da se spase.

„Moj muž je imao sreću da se spase. Bukvalno je izleteo u donjem vešu iz barake. One koji su uspeli da izvuku živu glavu smestili su u obližnju menzu. Problem je što veliki broj njih nemaju kod sebe mobilne telefone i nisu u mogućnosti da se jave svojim porodicama“, kaže sagovornica Kurira.

Naime, u trenutku kada je izbio požar na gradilištu se nalazilo  oko 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme „Velestroj“.

(Kurir)

Share this post: