TRAMP DOČEKAO TEREZU MEJ: Izlazak iz EU fantastična stvar za Veliku Britaniju!

Britanska premijerka Tereza Mej i američki predsednik Donald Tramp saglasili su se večeras da je potrebno obnoviti specijalne odnose Velike Britanije i SAD.

Predsednik SAD rekao je na zajedničkoj konferenciji za štampu s britanskom premijerkom u Vašingtonu da su odnosi SAD i Velike Britanije bili jedna od najjačih sila u istoriji.

Tramp je kazao da SAD poštuju suverenitet britanskog naroda i njihovo pravo na samoporedeljenje, dodajući da obe zemlje shvataju da vlade moraju da odgovaraju radnicima i običnim ljudima.

Prema njegovim rečima, iskustvo koje je imao dok je poslovao sa Evropom bilo je „jako loše“, dok su odnosi s Britanijom bili daleko lakši.

Američki predsednik je naveo da će upravo zbog toga izlazak iz Evropske unije biti „fantastična stvar“ za Veliku Britaniju.

Naveo je da mu je velika čast što je ugostio Terezu Mej u Beloj kući, kao prvu stranu zvaničnicu sa kojom se sastao od stupanja na dužnost 20. januara.

Britanska premijerka rekla je da je Donald Tramp potvrdio da su obe zemlje „nepokolebljivo posvećene“ NATO-u. Tramp je nedavno izjavio da je NATO „prevaziđena“ organizacija i da SAD ne moraju da pomažu zemljama koje ne izdvajaju dovoljno za odbranu, podseća agencija AP.

Tereza Mej navela je da je Trampu prenela poziv britanske kraljice Elizabete Druge da poseti Britaniju, što je on prihvatio.

(Beta)

Share this post: