Tramp pobesneo: „Trebalo je da košarkaše ostavim u zatvoru!“

Govor

foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je trebalo da ostavi u zatvoru u Kini američke košarkaše koji su bili optuženi za krađu.

Njegova izjava usledila je nakon što je otac jednog od košarkaša umanjio značaj Trampove umešanost u oslobađanje igrača, prenosi AP.

„Ko? Zbog čega je bio tu? Svi žele da izgleda kao da mi je pomogao“, rekao je Lavar Bal na pitanje o Trampovoj umešanosti u ovaj događaj.

Tramp je, sa druge strane, rekao da je pritvor igračima povučen prilikom njegovog sastanka sa kineskim liderom Si Djinpingom, nedavno u Pekingu.

„Sada kada su trojica košarkaša van Kine i spaseni od godina provedenih u zatvoru, Lavar Bol, Lianđelov otac, ne prihvata ono što sam učinio za njegovog sina, i da krađa nije velika stvar. Trebalo je da košarkaše ostavim u zatvoru“, poručio je Tramp na Tviteru.

Košarkaši univerzitetske ekipe UCLA Lianđelo Bol, Kodi Rajli i Džejlen Hil su, kako agencija podseća, bili uhapšeni i ispitani zbog krađe u prestižnim buticima koji se nalaze pored hotela u kom su bili odseli.

Oni su prošle nedelje uputili izvinjenje zbog onog što su uradili i zahvalili Trampu što je pomogao u njihovom puštanju iz zatvora.

(Tanjug)

Share this post: