Tramp proširuje arsenal nuklearnog oružja: „Hoću da budemo najveći na svetu“!

nuklearni

Foto: Tanjug/AP

Tramp se požalio na instaliranje ruskih krstarećih raketa navodeći da je to u suprotnosti sa sporazumom o kontroli naoružanja i kaže da će ovaj problem izložiti Vladimiru Putinu kada i ako se sastanu

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da želi da proširi arsenal nuklearnog oružja kako bi bio “najveći na svetu” dodajući da Sjedinjene Države zaostaju za drugim svetskim silama u kapacitetu atomskog naoružanja.

U intervjuu za Rojters, Tramp se takođe požalio na instaliranje ruskih krstarećih raketa navodeći da je to u suprotnosti sa sporazumom o kontroli naoružanja i kaže da će ovaj problem izložiti Vladimiru Putinu kada i ako se sastanu.

Na drugom frontu, Tramp kaže da bi Kina mogla da se izbori sa pretnjom Severne Koreje po njihovu nacionalnu bezbednost “vrlo lako ukoliko to i žele” i tako podigao pritisak na Peking kako bi izvršili veći uticaj na obuzdavanje ratobornih akcija Pjongjanga.

Tramp je takođe istakao da je “veoma ljut” na Severnu Koreju zbog balističkih raketnih proba i dodao da je ubrzavanje odbrambenog sistema za američke saveznike, Japan i Južnu Koreju, jedna od mnogih raspoloživih opcija.

(Telegraf.rs/Reuters)

Share this post: