TRAMP: Putin me je nazvao „genijem“, moraću da mu se odužim…

putin tramp vladimir donald

Pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je uveren da će, ako pobedi na izborima, uspostaviti dobre odnose sa Rusijom.

Tramp je odbio da odgovori na pitanje da li je ikada razgovarao sa predsednikom Rusije, ali je naveo da ga je Vladimir Putin nazvao „genijem“.

– On (Putin) je rekao: Tramp je genije, jel to dovoljno? Mislim da ću sa njim imati dobre odnose – rekao je američki milijarder.

On je u izjavi za Si-En-En ublažio svoju prethodnu izjavu da bi SAD trebalo da ruše ruske avione ako se približe suviše americkim vojnim ciljevima.

Tramp je rekao da, da je on na čelu države, u tom slučaju nazvao Putina i zamolio ga da „to više ne radi“, jer je to „nepoštovanje američke vojske, zemlje i predsednika“.

Milijarder, koji je posle pobede u Indijani i odustajanja rivala, senatora Teda Kruza i DŽona Kejsika od kampanje, sada siguran u nominaciju za kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima, pozvao je ranije partiju da se ujedini i stane iza njega u borbi protiv kandidata demokrata Hilari Klinton.

(Tanjug)

Share this post: