TRIJUMFALNO SLAVLJE U PAKISTANU: LONDON JE NAŠ! (VIDEO)

Sadik Kan london laburisti britanija

I dok je hrišćanska Evropa u čudu nakon pobede britanskog Pakistanca Sadika Kana na izborima za gradonačelnika Londona, na ulicama Pakistana se slavi.

Sadik Kan je postao prvi musliman gradonačelnik jednog zapadnoevropskog grada i to ni manje ni više nego samog centra Imperije – Londona.

Iako su njegovi protivnici u kampanji uporno tvrdili da će Kan dovesti radikalne islamiste u englesku prestonicu, njegovo harizmatično lice i poreklo „sina vozača autobusa“ doneli su mu glatku pobedu u ovom gradu, čija većina stanovništva ipak živi, računajući tamošnje standarde, „na ivici egzistencije“.

Ipak, uprkos potpunom odricanju od nacionalnosti tokom predizborne kampanje (uostalom, na Ostrvu i ne postoje drugi narodi osim Britanaca), Kanovi sunarodnici na drugom kraju planete slavili su ovu pobedu kao svoju:

Kanova pobeda danas je bila i glavna vest u tamošnjim medijima, a novom gradonačelniku Londona iz postojbine stižu i brojne čestitke od visokih zvaničnika Pakistana, ali i od opozicije koju predvodi Bilaval Buto, sin bivše ubijene premijerke Benazir Buto.

(Pravda)

Share this post: