Tvrdi da je silovana, ali i da se nije opirala

Australijanka Laura Bašni je detaljno opisala navodni seksualni napad glavnog stjuarda koji se dogodio za vreme leta Malezija erlajnzom. Napad se dogodio tokom noći dok je ona pokušavala da zaspi.

Avion je leteo od Kuala Lumpura do Parizakad je navodni napadač na Lauru, stjuard Muhamed Rosli Bin Ab Karim seo na sedište pored njenog i stavio svoju ruku ispod košulje, a zatim u njene gaćice! Napad se dogodio tri sata nakon što je avion uzleteo.

Ovu optužbu je 54-godišnji stjuard odbacio uz tvrdnju da se žena nije opirala. Ona tvrdi da je Rosli dodirnuo njeno bedro pre nego što je stavio ruku ispod odeće uz izgovor da je samo ‘teši’. Kaže da se u tom trenutku osećala uplašeno i nije bila u stanju da vrišti i zove u pomoć. Pokušala je da odgurne njegovu ruku, ali Rosli nije odustajao… Nakon što je Rosli otišao, Laura Bašni je uspela da kaže putnici Sofi Lahans koja se nalazila u blizini šta se dogodilo. Ona je nagovorila Lauru da sve prijavi policiji.

Bašni je uspela da svojim mobilnim telefonom snimi razgovor koji je sa Roslijem imala nakon seksualnog napada. Rosli je zatim otišao, ali se vratio pola sata kasnije i opet je počeo da je dodiruje.

‘Mogla sam da osetim da je dobio erekciju i da se trlja uz mene. Stavio je ruku u moje gaćice i zatim svoje prste u mene.’, kazala je Laura u intervjuu za američku TV stanicu.
‘To je silovanje’, komentarisala je TV voditeljka. ‘Da’, složila se Laura uz suze.

Nakon što ju je voditeljka upitala da li je pokušala da se odupre, odgovorila je ‘ne’.

Bašni je upozorila osoblje aviona o tome što se dogodilo, pa je zatim bila prebačena u prostor prve klase, a i kapetan je u jednom trenutku došao da razgovara s njom. Međutim, niko nije sprečio glavnog stjuarda da joj se opet približi i da nastavi sa napadom.

Na aerodromu u Parizu Roslija je ispitala policija, a Laura je odvedena na pregled. Službenik avio-kompanije joj je kazao da u slučaju podnošenja lažne prijave može da zapadne u ozbiljnu nevolju. Uprkos upozorenju, Laura je o događaju informisala francusku policiju. Rosli je na optužbe kazao policiji da njegova namera nije bila da siluje i kazao je da se ona nije odupirala.
Rosliju će biti suđeno u Francuskoj za šest ili sedam meseci, a mogao bi da dobije do 15 godina zatvora ukoliko se utvrdi da je kriv.

 

(Kurir)

Share this post: