U SEBE GURAJU SUNĐER ZBOG MADAM KOJA IM ZAGORČAVA ŽIVOT: Prostitutke na jadranskom „putu ljubavi“ prodaju svoje telo bez kondoma za 5 evra! (VIDEO)

Samo tokom prošle godine u Italiju je migriralo preko 11.000 žena, a procenjuje se da je čak 80% prisiljeno na prostituciju.

U novom dokumentarcu britanskog „Gardijana“ o jezivom putu koji prolaze devojke iz Afrike u nadi za bolje sutra, zapanjio je mnoge. Put silovanja, prostitucije, ucenjivanja i zlostavljanja za devojke ne prestaje ni kad dođu u Evropu.

One ostaju na jadranskoj obali Italije, na Stradi Bonjifika, ironično nazvanoj „Putem Ljubavi“ gde su prisiljene da prodaju svoje telo, prenosi „The Guardian“.

Samo tokom prošle godine u Italiju je migriralo preko 11.000 žena, a procenjuje se da je čak 80 odsto prisiljeno na prostituciju. Najviše žena je iz Afrike, i to uglavnom iz Nigerije.

– Prostitucija u Libiji vrlo je opasna jer tamo niko ne koristi kondome – izjavila je jedna od devojaka koja je prošla taj pakao te dodaje kako same moraju da se zaštite od bolesti ili trudnoće, prilikom čega pokazuje nešto što liči na zgužvani papir.

– Ovo moramo da presavijemo (pokazujući na nekakav sunđer) 12 puta i stavimo šampon na to – objašnjava svoju metodu kontracepcijske zaštite.

U Libiji se može desiti da imaju do deset klijenata dnevno.

Druga devojka je u Italiju stigla u brodu u kojem su bile samo trudnice. Bila je začuđena i kada su došli, pitala je čoveka koji je došao po njih, zašto je u tom brodu.

Ispalo je da je i ona sama bila trudna, te je odvedena k Madam i pod prisilom je popila tablete zbog kojih je pobacila – sve kako bi mogla da radi i prostitucijom zaradi novac.

Brojni su načini kako „robovlasnici“ zadržavaju devojke, a najčešći ih zastrašuju „vudu“ ritualima. Devojke veruju da će poludeti ili umreti ako ne održe obećanje i vrate novac, ali dugovima nikad nema kraja. Iz nevladine organizacije „Na putu“ koja pokušava da devojkama osigura siguran život te ih skloni s ulice, poručuju kako devojke otplaćuju dugove više od dve godine.

„Na putu“ obilazi svaki dan devojke, nose im lekove i kontracepcijsku zaštitu. Ističu kako su razgovarali s preko 3.000 devojaka koje su prisiljene na prostituciju i kako je priča svake vrlo slična. Pre nekoliko godina devojke su po klijentu mogle da zarade do 30 evra za seks.

Ali, s povećanjem broja migrantkinja, smanjila se i „satnica“. Sad muškarci plaćaju devojkama tek 5 evra i to za seks bez kondoma.

Za stanovnike Strada Bonjifika porast prostitucije grozna je stvar. Oni tvrde kako uz put stalno staju automobili, te da muškarci razne dobi i socijalnog statusa plaćaju devojke. Neki su čak i svesni da su devojke prisiljene da budu tamo, ali to ih ne brine – oni žele da dobiju uslugu koju plaćaju. Pre je ovaj deo Italije bio prepun fabrika, ali porastom prostitucije poslodavci su bili prisiljeni da odu. Pored puta se sad, umesto fabrika, nalaze prljavi madraci na kojima se devojke prodaju muškarcima.

Pogledajte video:

(Mediji)

Share this post: