U šumi pronašli nacističko BLAGO vredno pola MILIJARDE EVRA?! – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Hans Gluk (76) tvrdi da je u bavarskoj šumi Arah pronašao nacističko blago vredno više od 500 miliona evra.

Tačnu lokaciju otkrio je 1995. kad ga je vlasnik šume u Bavarskoj pozvao da istraži njegovo zemljište. Blago su otkrili pomoću detektora metala, ali još ga nisu iskopali.

Naime, vlasnik zemlje želi da zadrži blago samo za sebe i zbog toga nije dao dozvolu Gluku za kopanje.

Međuti Gluk smatra da ima pravo na deo bogatstva i kaže da bez njega neće otkriti gde se tačno nalazi zlato i blago koje su nacisti oteli Jevrejima, a koje se procenjuje na 500 miliona evra. Gluk sada traži od države i Ministarstva financija da ga zaštiti i osigura mu 10 posto od vrednosti blaga, ako ga neko drugi iskopa.

Gluk, je 1995. gostovao na bavarskog televiziji gde je govorio o svojim avanturama lova na blago metalnim detektorima koje su ga odvele u Grčku, Portugal i Ameriku.

Jednog dana kako kaže javio mu se muškarac koji je tvrdio da ima kartu ‘koja bi mogla da ga zanima’, piše Daily Mail.

Karta je pripadala jednom SS-ovcu, koji je završio u Sibiru, a pre nego što su ga smaknuli mapu je dao vojniku Vermahta Viliju Jankeu. On je sa suprugom 1990. otišao u šumu da traži blago, ali nije znao da dešifruje kartu i nije ništa pronašao.

Janke je umro 1995., a pre smrti kartu je ostavio vlasniku zemljišta koji je angažirao Gluka koji je 20 godina po njegovoj zemlji tražio tačnu lokaciju.

Uz pomoć prijatelja otkrio je mesto na kojem je, veruje, zakopano blago, i sada ne želi da ga otkrije pohlepnom vlasniku.

Gluk se obratio i jevrejskim udruženjima u nadi da će oni pritisnuti lokalnu vlast da mu odobri iskopavanje.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Share this post: