Ubica srpske tinejdžerke (17) se smejao prilikom hapšenja i pokazivao policajcima srednji prst!

Maša Vukotić (17), tinejdžerka srpskog porekla, koja se iz Bijelog Polja u Crnoj Gori preselila u Australiju ubijena je u utorak uveče.

Nedugo nakon zločina, policiji se predao Šon Pirs, osuđivani silovatelj, koji je priznao ubistvo.

Policiji u Melburnu predao se čovek za koga se sumnja da ima veze sa ubistvom 17-ogodišnje Maše Vukotić, koja je poreklom iz Crne Gore, javljaju australijski mediji.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tokom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom delu Melburna, Donkasteru.

Devojka je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubicu koji joj je prišao sa leđa.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio šta se dešava, pozvao policiju istog trenutka. U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mesta, devojka je još uvek bila živa, ali je ubrzo, usled velike količine izgubljene krvi, preminula.

Kamera u autobusu snimila je muškarca sa plastičnom kesom u rukama, za kojeg se odmah posumnjalo da ima veze za zločinom, što se na kraju ispostavilo kao tačno.

Policija ispituje da li je napad na Mašu bio slučajnost ili planiran zločin

 

Ubica je identifikovan kao Šon Pirs, sa prebivalištem u zapadnom Melburnu. Po dolasku u policijsku stanicu, smejao se i policajcima pokazao srednji prst.

Embedded image permalink

Inspektor Majkl Hjuz rekao je da je ubica od ranije poznat policiji, i da već ima kriminalni dosije. Pirs ima čak 22 krivične prijave, među kojima su i optužbe zbog seksualnog napada na majku dvoje dece, napada na devočicu (13) i silovanje jedne devojke (21) na pešačkom prelazu. On je priznao još nekoliko krivičnih dela, ali nikada nije osuđen.

Policija je saopštila da nastavlja istragu, kako bi saznala da li je napad na Vukotićevu bio nasumičan ili planiran.

– Već je napadao devojke ranije. Da li je ovu žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još uvek ne znamo – izjavio je porparol melburnške policije.

Prijatelji ubijene devojke već dva dana ostavljaju cveće i odaju poslednju poštu Maši Vukotić.

Zvali su je „Princeza Marsi“

Više od 100 ljudi okupilo se sinoć u parku u kojem je Maša ubijena, a njene drugarice obkle su roze haljine, Mašine omiljene, i upalile sveće za svoju tragično nastradalu prijateljicu.

– Marsi je jedna od najdivnijih osoba koje sam poznavala. Duhovita, puna života i pre svega, pravi prijatelj. Takva osoba se retko sreće – izjavila je jedna od školiskih drugarica Maše Vukotić.

Prijatelji su pričali o Mašinoj svestranosti, ljubavi prema pravu, stranim jezicima i japanskoj modi, ali pre svega o tome kakva je osoba bila.

– Bila je prepametna devojka, govorila je tri strana jezika i imala san da jednog dana postane advokat – tužno je rekao Mašin prijatelj.

Neutešan: Mašin dečko Tim Drejper

 

Televizijske kamere snimile su njenog dečka Tima Drejpera, koji je sedeo, držeći glavu u rukama.

„Uvek ću biti sa tobom i ti to znaš. Volim te draga moja, i uvek ću te pamtiti. U mom srcu ćeš zauzimati posebnu mesto. Počivaj u miru ljubavi. Voli te Tim“, glasila je poruka koju je Mašin dečko ostavio.

Maša Vukotić bila je učenica devojačkog koledža Kenterberi i uskoro je trebala da polaže maturu. Živela je sa ocem Slavoljubom, sestrom Nađom i starijim bratom Petrom.

– Svet je definitivno postao mračnije mesto bez nje – izjavila je jedna od brojnih Mašinih drugarica koje su došle da odaju poslednju poštu „njihovoj princezi Marsi“, kako su je od milošte zvale.

(Blic)

Share this post: