Ubijen Putinov sibirski tigar: Mladunče ustreljeno na istoku Rusije

tigar

Sibirski tigar koji je deo Putinovog programa za očuvanje životinjskog sveta upucan je na istoku Rusije, javljaju tamošnji mediji.

Njegovo telo pronašla je grupa biciklista, osam kilometara od najbližeg sela. Ovi turisti na biciklama su pretpostavili da je u pitanju mladunče tigra, jer je oko metar dugačak i težak oko 50 kilograma. Tipično, ovakvi tigrovi kada su odrasli teže i do 270 kilograma i dužine su oko dva do tri metra.

Tigar je očigledno bio ubijen neposredno pre nego što su ga našli, jer mu je telo i dalje bilo toplo. Oni nisu mogli odmah da prijave šta su pronašli, jer nisu imali mobilne telefone, a i bili su od strahu da se ne pojavi majka mladunca. Kada su se vratili sledećeg dana, telo je nestalo.

Pretpostavlja se da je tigrić iskočio na put i da ga je neko iz straha ubio, a moguće je i da su u pitanju lovokradice. Ovakvi tigrovi su vrlo retki, a njihovo prirodno stanište nalazi se u Rusiji i Kini. Njihov broj je u 40-im godinama prošlog veka opao na samo 40 jedinki, ali je dobrom reakcijom država i ekologa taj broj porastao na 500. Zbog toga je Putin osnovao program za očuvanje ovih tigrova.

(Blic/RT.com)

Share this post: