UKRŠTENI: Fotografija ove dve velike letelice je uspaničila sve

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Dva putnička aviona ukrstila su puteve na nebu dok su se spremali da slete na aerodrom Hitrou.

U jednom trenutku nalazili su se jedan ispod drugog, a prizor je sa Zemlje bio još dramatičniji jer je izgledalo kao da će se u svakom trenutku sudariti.

[adsenseyu5]

Fotografiju je napravio Kris Hajn (70) dok je sedeo u svom dvorištu nadomak aerodroma Hitrou.

“Često gledam avione dok kruže i čekaju da slete na Hitrou. Ova dva su mi privukla pažnju jer su letela jako blizu jedan drugog. Bio sam šokiran, pa sam uzeo telefon i slikao ih. Toliko su bili blizu da sam video i koji su avioni – jedan je bio Virdžin Atlantik A340, drugi Britiš ervejz 787 Drimlajns. Još uvek mi nije jasno zašto su dve letelice čiji je raspon krila 60 metara letele tako blizu“, rekao je penzionisani inženjer.

[adsenseyu1]

Kako kaže, nemoguće je da putnici nisu bili svesni ove situacije.

“Kada shvatite da obe letelice lete pri brzini od 463 kilometara na čas, onda se zaista zapitate koliko je bezbedno ovo načičkano nebo iznad nas“, kaže.

Ipak, oglasili su se i stručnjaci, među kojima je konsultant Džon Hačinson koji je rekao da u ovom slučaju razloga za brigu nema.

“Iako letelice izgledaju kao da su ekstremno blizu, između njih se nalazi 300 metara. Avioni su opremljeni sjajnim sistemima koji bi digli uzbunu da su se previše približili jedan drugom, a sve to motri i kontrola leta. Veoma je neuobičajeno da dođe do neke opasnosti po putnike“, rekao je on.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

[adsenseyu2]

Share this post: