URAGAN „Irma“ potpuno UNIŠTIO privatno ostrvo milijardera Ričarda Brensona! – VIDEO

Uništeno ostrvo

foto: virgin.com

Britanski milijarder Ričard Brenson je otkrio kakvu je štetu uragan Irma napravio na njegovom prelepom ostrvu Neker. Razaranja su ogromna, a on je sve to dokumentovao svojim fotografijama.

On je otputovao u Portoriko gde je pokrenuo prikupljanje pomoći za Britanska Devičanska Ostrva i Karibe, prenosi virgin.com.

Kada je pisao o svom ostrvu istakao je da je uništen veliki broj zgrada i dosta vegetacije.

Osetili smo punu snagu najsnažnijeg uragana ikada na Atlanskom okeanu. Ali mi smo imali sreće što smo uspeli da izgradimo neprobojan vinski podrum u našoj kući. Svi naši timovi koji su ostali na ostrvu tokom oluje su bili bezbedni – rekao je on.

Govori  da su se ljudi u velikoj meri angažovali da pomognu onima u nevolji. Pomoć pružaju i civili, ali i oružane snage.

– Već nekoliko dana imam priliku da vidim divne gestove ljudske ljubaznosti. Svi se okupljaju da pomognu i podrže jedni druge – rekao je on.

Njegov sin Sem Brenson je otišao na Barbados kako bi pomogao da se prikupi pomoć i hitne potrepštine za Devičanska Ostrva.

Aktivirao je i „Virgin Unite“ kako bi se pomoglo lokalnim zajednicama u pogođenim područjima. Takođe ističe kako na najbolji način treba da se pomogne ostrvima da se oporave od udara uragana koji su počeli da pustoše Floridu, prenosi metro.co.uk.

– Otvaranje novih radnih mesta je najvažnije, kao i obnova infrastrukture. Ljudima su potrebni poslovi kako bi obnovili svoje živote – rekao je on.

Milioner je prošle nedelje opisao kako se sa sinom i nekolicinom svojih zaposlenih sklonio u vinski podrum dok je uragan besneo na ostrvu Neker.

– Ušli smo u sklonište tokom najjačeg uragana. Naš betonski podrum se na svu sreću čvrsto držao – napisao je on na svom blogu.

Istakao je da nikada nije video ništa slično poput ovog uragana. Ostrvo Neker i cela okolina su potpuno razoreni.

Još uvek procenjuemo štetu. Čitave kuće su nestale. Sve izvan bunkera je odletelo. Ovo vam govorim preko satelitskog telefona, jer su sve ostale komunikacije u prekidu – rekao je on.

Naglasio je da svi oni koji se nalaze na udaru uragana Irme i Hozea da moraju da se pobrinu za svoju bezbednost što je moguće bolje, prenosi metro.co.uk.

– Nakon što sam iz prve ruke video moć ove oluje, molim vas da ostanete unutra. Idealno bi bilo da boravite u organizovanim skloništima i drugim čvrstim betonskim konstrukcijama sa vodom i ostalim potrepštinama i da imate plan za hitne situacije – istakao je milijarder.

(Telegraf.rs)

Share this post: