UŠLI U LNR I UPALI U ZAMKU: Više desetina Ukrajinaca poginulo, ogroman broj ranjenih! (VIDEO)

ukrajina vojska3

Oružane snage Ukrajine su u toku pokušaja da probiju liniju odbrane LNR kod Debaljceva pretrpele ogromne gibitke u ljudstvu.

Poginulo je preko 50 ukrajinskih vojnika i više od 100 njih je ranjeno, izjavio je načelnik uprave Narodne milicije LNR Oleg Anaščenko.

“Mi imamo informaciju da je preko 50 ukrajinskih vojnika poginulo, dok je preko 100 ranjeno.

Za to vreme ukrajinsko ministarstvo nastavlja da širi laži o 6 poginulih i 19 ranjenih.“, rekao je Anaščenko tokom brifinga.

Na taj način Ukrajina želi da sakrije od sopstvene javnosti informaciju o neuspehu njene vojske, nastavlja Anaščenko.

“Takođe treba dodati da bi se mnoge žrtve izbegle da su ukrajinske snage na vreme izvukle svoje ranjene.“, završava Anaščenko.

Bivši komandant garnizona armije Donjecke Republike u Gorlovki – general Igor Bezler – tvrdi da je ukrajinska armija u neuspelim pokušajima da se probije prema Debaljcevu imala „ogromne gubitke“.

Pritom je ukazao: „Ukrajinski mediji pišu o pet poginulih i sedam ranjenih. Međutim, to je otvorena laž.

Jedan vojnik njihove 54-brigade mi je javio da su imali preko 100 poginulih“ Bezler tvrdi da Ukrajinci svoje poginule kod Kalinovke i Logvinova prevoze u mrtvačnicu grada Artjomovska.

Prema njegovim rečima, ukrajinska armija je oko te mrtvačnice postavila stražu – da bi mogla da krije istinu o gubicima. Bezler naglašava i da bu bolnice u Artjomovsku prepune ranjenika.

Pravda

Share this post: