UŽAS U BRITANIJI: Pogledajte šta je uradio dečak (13) godinu dana mlađem drugu iz škole, sudiji tražio da mu roditelji ne budu na suđenju!

Dejvid Kameron – ilustracija

Trinaestogodišnji dečak proglašen je krivim za silovanje godinu dana mlađeg dečaka u parku dok je išao u školu.

Napad se dogodio u Ro grin parku u zapadnom Londonu prošlog maja, a neimenovani dečak sada je pred sudom osuđen zbog držanja deteta više od pola sata napadajući ga i prisiljavjući ga da izvrši seksualne radnje, piše britanski „Independent“.

Nakon maltretiranja pustio je žrtvu koji je ispričao nastavnicima u školi šta mu se dogodilo. Oni su zatim kontaktirali policiju, prenose mediji.

Napadač je kasnije rekao nastavnicima da je bio u parku sa prijateljima i da „nije znao gde je prošlo vreme“. Kako pišu mediji, žrtvu je izabrao na paradi identiteta, a forenzički dokazi kasnije su povezali žrtvu i napadača.

Tužilac Čarls Rojal rekao je da je „DNK uzorak koji je uzet sa donjeg veša žrtve pokazao poklapanje i sa njim i sa trinaestogodišnjim napadačem“.

– U pitanju je ubedljiv slučaj sa jakim dokazima, tako da možemo biti sigurni u njegovu krivicu – rekao je tužilac.

Škole za mloletne kriminalce ne mogu da se imenuju iz pravnih razloga, pa nije poznato da li su pohađali istu instituciju, pišu britanski mediji.

Trinaestogodišnjak je rekao da nije kriv, ali je odbio da odgovori na pitanja tokom policijskog ispitivanja kao i da da dokaze za sud.

Takođe je tražio i da njegova porodica ne bude prisutna u sudnici.

Umesto porodice, sa njim je bio samo socijalni radnik i pomoćnikom koji mu je pomagao sa pravnom terminologijom.

Proglašen je krivim za silovanje deteta koje je podstakao na seksualni čin, kao i za kidnapovanje.

– Mislim da optuženi nije u mogućnosti da prizna sebi ili svojoj porodici da je počinio ovaj nasilni seksualni napad, ali dokazi su ogromni.

Siguran sam da je znao da je žrtva mlađa od 13 godina, i siguran sam da ga je izdvojio baš zato što je bio mali i ranjiv – rekao je okružni sudija Mark Džabit.

Presuda će mu biti izrečena u oktobru a njegov advokat je zatražio psihijatrijski izveštaj.

(Blic)

Share this post: