VLADIMIR PUTIN: Amerika više nije hrišćanska! (VIDEO)

Poruka

Putin održao predavanje o lošim efektima globalizacije…

Putin: Pogledajte šta se dešava u svetu?

Indija naš sused sa leve strane ima 1.2 milijarde stanovnika, Kina ima 1.5 milijardi stanovnika. Sjedinjene Američke države primaju sve više imigracije i koliko sam ja razumeo belačko hrišćansko stanovništvo je već manjina.

[adsenseyu5]

Putin: Vi kažete naravno, ali taj odnos se skoro promenio. Beli Hrišćani su postali manjina, manje od 50% stanovnika danas. Zašto govorim da je svet takav i da prolazi kroz ozbiljnu drastičnu promenu?

Ne govorim da je dobro ili loše, samo da se globalne promene dešavaju.

Rekli ste da je Rusija ogromna teritorija, ona to jeste od zapadne do istočne teritorije ako je pogledamo vidimo da je evroazijska geografski.

Ali što se tiče kulture i jezičkih grupa. Ovo je nepobitno evropski kulturni prostor, jer ga naseljava narod koji nosi evropsku kulturu.

Govorim o ovome, jer moramo da zaštitimo svoju kulturu. Da bi ostali značajan centar u svetu, ne govorim to u vojnom ili nekom drugom smislu.

[adsenseyu1]

Već da ne možemo da delimo sve na etničke grupe, ne smemo da gledamo prošle konflikte npr. rat između Rusije i Francuske 1812-1814 godine, već da gledamo budućnost i pratimo zajednički put.

To je način da sačuvamo ovaj veliki prostor i nosioce evropske kulture kao globalni centar kada se razgovara sa Azijskom stranom, Američkom stranom.

Ako se ovako ne desi, to će označiti podelu na udružene male kvazi nacije koje će vremenom izgubiti svoj značaj u globalnom smislu. Očuvati evropsku kulturu, ne znači uništiti je.

Ako je očuvamo, to će biti naša velika prednost.

[adsenseyu1]

Takođe je bitno za razvoj čovečanstva jer govorimo o značajnom globalnom centru kulture i civilizacije.

(Mediji)[adsenseyu2]

Share this post: