Voz sa telima žrtava stigao u Harkov, prva tela sutra u Holandiji

Voz sa telima većine od 298 žrtava poginulih u padu malezijskog aviona stigao u Harkov. Malezija zadržava „crne kutije“ do formiranja tima, Rusija ponudila pomoć u istrazi

Prva tela žrtava avionske nesreće u Ukrajini stići će u Holandiju sutra, a njihova identifikacija bi mogla potrajati nekoliko nedelja ili meseci, izjavio je holandski premijer Mark Rute.

„Sutra će prvi avion sa telima krenuti za Ajndhoven u južnoj Holandiji“, rekao je on novinarima nakon što su tela sa mesta nesreće u istočnoj Ukrajini, koje se nalazi na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga, stigla u Harkov, navodi AFP.

„U Harkovu će biti obavljene pripreme da bi identifikacija u Holandiji mogla da se uradi što je bolje moguće. Čim neka žrtva bude identifikovana o tome će biti obaveštena pre svega porodica i niko drugi. To može trajati nekoliko nedelja ili meseci“, kazao je holandski premijer.

Inače, voz sa vagonima-hladnjačama, u kojima se nalaze tela žrtava leta MH17, u četiri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu je napustio Donjeck, grad pod kontrolom proruskih snaga, a u Harkov je stigao nešto pre 11 časova, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Share this post: