Vulgarna poruka za Vašington direktno iz Berlina

Sankcije se vraćaju kao bumerang

Uticajni nemački političar, Oskar Lafonten, na svojoj FB stranici je objavio krajnje negativne poruke upućene američkom vladajućem establišmentu, a to su vodeći svetski politički analitičari poput Pol Krejg Robertsa ocenili kao definitivan znak da „Evropa okreće leđa Americi“.

„Otac američke diplomatije, Džordž Kenan, rekao je da je širenje NATO na Istok najveća greška SAD-a posle Drugog svetskog rata, jer vodi ka hladnom ratu.“ – piše Lafonten.

„Viktorija Nuland, američka zvaničnica, tvrdi da su SAD potrošile preko 5 milijardi dolara na destabilizaciju Ukrajine. Oni su zapalili vatru, a Evropa to plaća na polju trgovine i nezaposlenosti.“ – navodi nemački političar.

„Nulandova kaže: „Je*eš EU!“. Mislim da je Evropskoj Uniji potrebna politika koja će obuzdati američki imperijalizam.“ – kaže Lafonten na Fejsbuku.

„Je*eš američki imperijalizam!“ – zaključuje Laftonen svoje pisanje.

Kako piše portal „Russia Insider“, kada Lafonten u javnosti nešto kaže, onda znajte da to nije isprazna priča, zaključujući da je ovakav javni istup Lafonten siguran znak da je došlo do promene u raspoloženju Nemaca, ali i Evropljana, naspram Vašingtona i američke politike.

(Pravda)

Share this post: