ZEMAN: U svetskoj civilizaciji nema mesta za Islamske teroriste!

milos zeman

Predsednik Češke Miloš Zeman pozvao je na to da se Islamska država i islamski teroristi konačno označe za anticivilizaciju čiji planovi su luđi od Hitlerovih.

On je dodao da se sa njima, kao i sa kanibalima, razgovara samo oružjem.

„Možemo da vodimo dijalog sa ljudima koji vole razna jela, možemo da diskutujemo sa vegetarijancima. Ali ne možemo da vodimo diskusiju sa kanibalima jer smo za njih mi jelo.

Predlažem pojam anticivilizacija. To je civilizacija koja pokušava da uništi druge civilizacije. Takve primere već smo imali nekoliko puta u istoriji.

Podsetiću na primer iz prošlog veka, naciste koji su prvo pokušavali da unište Jevreje, zatim Slovene, a onda i ostale“, rekao je Zeman na konferenciji „Dijalog civilizacija“ ruskog tajkuna Vladimira Jakunjina.

Češki predsednik upozorio je da vođe Islamske države ne kriju ambiciju da pobiju stotine miliona nevernika kojima islam nije vera.

„To je veći broj ljudi nego što su pobili nacisti.

Naravno, možete da kažete da je to suludo, ali ako ste čitali knjigu ‘Majn kampf’ Adolfa Hitlera i na nju su gledali kao na suludu a skoro da se obistinila.

To znači da ludilo koje je deo te anticivilizacije može da bude opasno“, rekao je Zeman.

U svom govoru na ruskom jeziku Zeman je upozorio da se anticivilizacija Islamske države i islamskog terorizma širi kao metastaze svojevrsnog društvenog raka.

„Pre nekoliko godina je zahvatio šest i to tzv. posrnulih država, a danas već 35. To je nešto kao društveni rak sa svojim metastazama.

Mi se radujemo što u Siriji ili Iraku Islamska država gubi poneki gradić, a u međuvremenu niče nova Islamska ;država u Avganistanu“, rekao je češki predsednik.

Zeman je ponovo pozvao svet da se lati oružja i na čelu sa UN povede međunarodni napad na mozak terorista – njihove vođe i kampove za obuku, jer se sa takvom kanibalskom anticivilizacijom može razgovarati samo oružjem.

„Može se diskutovati sa onima koji vole razna jela ali nije moguće raspravljati sa nacizmom.

Nije moguće voditi diskusiju sa Islamskom državom, sa onima koji žele kao društveni rak da unište ostale civilizacije.

Može biti suviše opasno da zatvaramo oči i govorimo da su svi miroljubivi i da žele da sarađuju. Zato što se anticivilizacija uništava oružjem, a ne dijalogom“, kazao je Zeman.

Češkog predsednika kritikovali su juče i danas oštro u domovini zato što je odabrao konferenciju prijatelja predsednika Rusije Vladimira Putina na Rodosu umesto da u ime Češke oda poslednju poštu bivšem izraelskom premijeru i predsedniku Šimonu Peresu koji je uz prisustvo šefova država SAD, zemalja EU i drugih zemalja sveta sahranjen danas u Jerusalimu.

(BETA)

Share this post: