Accuweather upozorava: Očekuje nas kišovito proleće i visok rizik od poplava!

Kakvo nas vreme očekuje

Jedan od najpopularnijih vremenskih servisa na svetu, Acuuweather, objavio je sezonsku vremensku prognozu, upozoravajući na visoki rizik od poplava.

Najrizičnija područja su centralna Italija i Balkan, zahvatajući deo Mađarske i Slovačke na severu, kao i Grčku i Tursku na jugu.

Kada se temperature budu postepeno povećavale, sneg sa Dinarskih planina i Karpata će početi da se topi, što će dovesti do velikog porasta vodostaja reka.

Očekivane padavine, foto: Printscreen AccuWeather Očekivane padavine, foto: Printscreen AccuWeather

Srbija se nalazi u središtu područja sa visokim rizikom od poplava, a pored snega koji će se otopiti, očekuju se i količine padavine iznad proseka.

Očekivane temperature, foto: Printscreen AccuWeather Očekivane temperature, foto: Printscreen AccuWeather

Što se tiče temperatura, one će biti ispod proseka za ovo doba godine. Padavine će se naglo povećati od aprila do maja, dok će temperature ostati blizu normalnih.

Vreme narednih dana

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. februara, do subote jutra biti sa slabim i umerenim mrazem, a u toku dana pretežno sunčano i postepeno toplije vreme.

Samo se u zapadnim i severnim krajevima u subotu pre podne očekuje prolazno naoblačenje. Od nedelje do kraja perioda biće umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.Krajem perioda očekuje se više padavina.

U nedelju će jugoistočni vetar biti u pojačanju.

(Kurir)

Share this post: