Aleksandar Vulin: Zahtev za vraćanje Šešelja u Hag je direktan napad na Vučića!

Napad

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za vraćanje Vojislava Šešelja u Hag pokušaj destabilizacije Srbije i rušenje premijera Aleksandra Vučića.

„Žalbeno veće je donelo odluku da se Šešelj vraća u pritvor u Ševeningenu i na taj način pokušava da Srbiju uvuče u sukob između suda, tužilaštva ili koga god u Haškom tribunalu. Ova odluka je usmerena prvenstveno na destabilizaciju Srbije, rušenje vlade Aleksandra Vučića i direktno rušenje predsednika srpske vlade“, rekao je Vulin u izjavi novinarima.

On je primetio da je zahtev Žalbenog veća za vraćanje Šešelja u Hag došla neposredno nakon obeležavanja godišnjice bombardovanja kada je prvi put jedan srpski premijer rekao da je „u pitanju NATO agresija a nekakva akcija“.

„Srbiji je krenulo na bolje, Srbija je ima više novca, rešila je svoju Železaru, počela je više da zapošljava i ne treba o tome ni slučajno da pričamo, već da govorimo o tome da li će doći do sukoba na ulicama, da li će se Šešelj predati ili neće, da li će vlada biti izdajnička, a neki drugi patrioti“, poručio je Vulin.

To je, kazao je, razlog donošenja ove odluke. On je podsetio da je prilikom puštanja Šešelja iz Haškog tribunala novembra prošle godine, javno zahtevao od tog tribunala da ne traži kasnije vraćanje lidera radikala u pritvor, kao i da je odluka o puštanju bila usmerena protiv srpske vlade.

Ovo je, kako je rekao, još jedan pokušaj da Srbija postane nestabilna zemlja u kojoj će se ljudi sukobljavati na ulicama.

Na pitanje novinara šta Srbija radi povodom tog zahteva, Vulin je odgovorio da će se to videti i da će on lično na današnjoj sednici vlade pokrenuti to pitanje, rekavši da je jasno koje zemlje stoje iza zahteva Žalbenog veća.

„To su zemlje koje nisu htele da dođu na obeležavanje godišnjice bombardovanja i koje imaju svoje predstavnike i sudije u Žalbenom veću“, kazao je Vulin.

(Tanjug)

Share this post: