BAKIR IZAZVAO REAKCIJU SRBA: Rukovodstvo Srbije i Republike Srpske održalo hitan sastanak!

Sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem počeo je danas u vili „Mir“ u Beogradu.

Pred sastanak oni su prošetali u dvorištu vile i započeli razgovore.

Sastanak se održava povodom zahteva bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetegovića revizije presude Međunarondog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

[adsenseyu5]

Dodik je, pred današnji sastanak u Beogradu, poručio da RS nikada neće pristati da bude deo bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je reč o neovlašćenom postupanju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića s ciljem rušenja RS.

On je istakao da je Međunarodni sud pravde u Hagu već rekao svoje mišljenje o navodnoj tužbi BiH – koja nikada nije bila tužba BiH, jer Republika Srpska nikada nije na to pristala.

Priča o reviziji, kako je dodao, je nelegalna, protivustavna i protivdejtonska, a njen jedini cilj je rušenje Srpske što su tokom prvog postupka u Hagu javno potvrdili bošnjački agenti, advokati i njihov američki zatupnik Frensis Bojl.

Skupština RS zakazala je sednicu za 27.februar na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti zahtev za reviiju presude.

Na toj sednici poslanicima bi trebalo da se obrate Dodik i Ivanić.

[adsenseyu1]

(Informer)[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Share this post: