Beograd: Tri tinejdžerke htele da otmu dete iz vrtića!

Kriminal

Tri devojčice su upale u vrtić i tražile moje dete. Rekle su da su rođake iz Nemačke i da imaju moju dozvolu da ga odvedu.“

Ovako počinje priču vidno uznemirena Svetlana Cvetković iz Beograda. Njenog šestogodišnjeg sina pokušale su da otmu tri nepoznate devojčice uzrasta od 10 do 15 godina. Ovaj incident dogodio se u četvrtak oko 17.30 sati u vrtiću “Breze” u naselju Medaković 2.

– U prvi mah ni vaspitačica nije razumela da li su devojčice rekle da žele “Cvetkoviće” ili “Cvetkovića”, jer su u to vreme oba naša sina bila u vrtiću. Predstavile su se kao rođake iz Nemačke, rekle da ga nisu videle otkad je bio beba. Rekle su da su zvale mamu, odnosno mene i da sam ja dozvolila da ga uzmu – u dahu prepričava Svetlana i dodaje da su u vrtiću nekako zaključili da su devojke tražile samo starijeg sina, šestogodišnjeg K. C.

Međutim, kako objašnjava majka dva dečaka, vaspitačica je nepoznatim tinejdžerkama odgovorila da bez najave roditelja dete ni slučajno neće pustiti. Zamolila ih je da napuste objekat, a one su mirno izašle.

– U tom trenutku naišao je moj suprug, čak se i mimoišao sa njima, ali nije obraćao pažnju. Zašto bi? Kad je dobio sve informacije iz vrtića, izašao je napolje, video ih je negde u daljini, ali nije bilo smisla da juri za njima – tresući se dodaje majka.

Iste večeri slučaj su prijavili policiji i dali izjave. Ipak, ostao je strah za bezbednost njihove dece.

– U vrtiću nema video nadzora, samo panik taster i alarm. Da se nešto ozbiljno dogodilo, koliko bi prošlo pre nego što bi neko reagovao. Jako sam uznemirena, setila sam se otmice male Maše. Strašno, da se dogodi ovako nešto… – dodaje Svetlana.

Lica devojčica videla je vaspitačica, ali i njihova, umalo, žrtva.

– Ispitivala sam dete da li zna devojčice i da li su mu poznate. Jedno lice mu se učinilo poznato, ali šta on zna, ima samo šest godina. On ih je opisao, garderobu i opšti izgled… Ne znamo što su tražile baš njega. I dalje se nadam da je sve bilo slučajno, možda su upale da pokupe nešto iz ormarića, možda su negde na sandučiću pročitale njegovo ime. U svakom slučaju, one su slobodno ušetale i to i mene i druge roditelje plaši – ističe Svetlana.

Dok čeka decu iz vrtića u koji ih je, uprkos strahu, Svetlana kaže da nema razloga da neko njima otme dete, jer “nisu ni bogati, niti se bave sumnjivim poslovima”.

– Suprug je konobar, a ja knjigovođa, stanujemo u blizini kao podstanari i 20 godina smo zajedno. Nemamo neprijatelje, družimo se s normalnim ljudima. Zato se i nadam da je sve ovo bila samo greška – tiho zaključuje Svetlana.

U vrtiću kažu da je sve bezbedno i da ne postoji mogućnost da neko bez dozvole odvede dete.

– Prijavili smo slučaj, ali nije to tako kao što je predstavljeno. Dete nije bilo u opasnosti, vaspitač je odreagovao profesionalno, ne dajemo decu bez potpisa roditelja. Roditelji očekuju da imamo kamere, ali to je nemoguće – kaže Lidija Hutović, upravnica PU “Čika Jova Zmaj” u čijoj je nadležnosti vrtić “Breze”.

Ceo slučaj je prijavljen policiji, koja je juče tragala za tinejdžerkama, ali bezuspešno.

(Kurir)

Share this post: