BOŠKO OBRADOVIĆ: Vučićeva politika može da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Bosko Obradovic Dveri

Bosko Obradovic Dveri

 

Predsednik Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas na konferencije za medije u Narodnoj Skupštini, da Srpski pokret Dveri zahteva da se hitno održi sednica parlamenta na kojoj će biti razmotrene vojne pretnje koje je NATO alijansa uputila Srbiji i na kojoj će biti zauzet jasan stav po ovom pitanju.

Obradović je rekao da je skandalozno i sramno da nema nikakvog zvaničnog odgovora države na ove pretnje, a Srbija je bezbednosno ugrožena.

– Odgovora nema, jer je Aleksandar Vučić svojim NATO gazdama obećao da će Srbija postati članica ove alijanse, a sada to obećanje ne može da ispuni, jer građani Srbije nikada neće prihvatiti ulazak naše zemlјe u zločinačku NATO organizaciju koja je ubijala naše građane i našu decu.

Ovom podaničkom politikom Vučić je ugrozio bezbednost naše zemlјe i naših građana, doveo je do otvorenih NATO vojnih pretnji i mogućnosti uvlačenja Srbije u rat. Ne mislite valјda da tako možete da se igrate sa NATO-om, da im nešto obećate, a onda da im ne isporučite?

NATO je sada rešen da uvuče Srbiju u svoje redove po svaku cenu – dodao je predsednik Dveri.

Dalјe je još rekao da je sve jasno napisano u NATO dokumentu, koji su usvojili ministri spolјnih poslova u Briselu i da se u dokumentu naglašava da je NATO spreman da operativno interveniše u, kako kažu, „ jugoistočnom hrvatskom susedstvu“, dakle u BiH i Srbiji, a kao pretnju ističu navodno „destabilizujuće ponašanje Rusije“.

Istakao je da se u dokumentu poseban akcenat stavlјa na „potrebu da NATO razvija i podstiče snažniju nego ikad političku saradnju sa Srbijom“, a kao primer na kojem će se graditi takva vrsta odnosa navodi nedavnu posetu Aleksandra Vučića sedištu NATO-a, što, prema Obradoviću , dokazuje, da NATO ističe veliko zadovolјstvo političkom saradnjom koju je ostvario sa Vučićem.

Pogledajte video:

– Jasno se vidi da NATO vojna alijansa drži Vučića pod svojim političkim uticajem. Vučić mora da sprovodi politiku organizacije koja je ubijala naše građane i našu decu. Mora da sprovodi politiku koja duboko ugrožava naše nacionalne i državne interese.

Vučiću je zaprećeno da mora da se odrekne saradnje sa Ruskom Federacijom, bez koje mi ne možemo da očuvamo naš teritorijalni suverenitet i integritet.

Dokaz za ovu tvrdnju je jučerašnja izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da Evropska unija traži od Srbije da se ponaša kao Crna Gora koja je izdala Rusiju i da traži da Srbija zatvori Rusko – srpski humanitarni centar u Nišu.

Srbija je bezbednosno ugrožena i zahtevamo da se hitno održi sednica parlamenta na kojoj će biti razmotrene vojne pretnje koje je NATO alijansa uputila Srbiji i na kojoj će biti zauzet jasan stav po ovom pitanju“ istakao je predsednik Dveri, Boško Obradović.

(Pravda)

Share this post: