Bošnjački ekstremisti žele odmazdu: Srbi i Republika Srpska meta vehabija

bosna specijalci vehabije

Jezivo BiH je natopljena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Ta krv je uzalud prolivena i oni će vam uskoro glave s vratova skidati, piše na portalu Vijesti umeta, glasilu IS u BiH.

Bošnjački ekstremisti zapretili su terorističkim napadima poručujući da sledi odmazda „gora od one u Parizu“, a stručnjaci za bezbednost upozoravaju da su Srbi i Republika Srpska najverovatnija meta vehabija, koji su se raširili po celom regionu.

Inače, alarmantan je podatak da u BiH postoji čak 27 centara za obuku ekstremista i više od pet hiljada potencijalnih terorista.

Najava „odmazde“ objavljena je i na bosanskohercegovačkom portalu IS u BiH Vijesti umeta.

– Vama sledi odmazda još gora od ove (pariske) i još gorča. Budale jedne, Bosna je natopljena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Ona miriše i odiše prolivenom krvlju šehida. Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ona je već dala plodove svoje, i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati, inšalah!!!

Opasnost

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić za Kurir kaže da opasnost od terorističkih napada zasigurno postoji i da bosanske službe bezbednosti ove pretnje  shvataju ozbiljno.

– Nakon terorističkih napada u mnogo većim zemljama, ko smo mi da poričemo opasnost od toga. Videli smo svu bezdušnost tih napada i preduzimamo sve mere da ih sprečimo na našem tlu – ističe Mektić i dodaje:

– Uskoro ćemo razgovarati o tome da proširimo ovlašćenja policije i obaveštajnih službi kako bi mogli bolje da deluju protiv terorizma.

On priznaje da problem sa ekstremističkim vehabijama postoji, ali dodaje da ih bosanske službe prate i čine sve da ih zaustave.

– Naziremo sve pojedince i grupe, preduzimamo sve što možemo u okviru progona i procesuiranja.

Da pretnji od terorističkih napada ima, potvrdio je za Kurir i ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač.

– Policija RS je u pripravnosti i pojačano se kontroliše kretanje potencijalnih terorista u BiH. Realnih pretnji od napada ima, kao i u svim državama Evrope – rekao je Lukač.

Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma, ističe da postoji ozbiljna pretnja i da je RS najugroženija.

Fabrika fanatika

– Srpska može biti meta terorista, za razliku od Sarajeva. Pa u Rijaset Islamske zajednice BiH ušle su radikalne vehabije – ističe Galijašević. Dodaje da samo u BiH postoji 27 naselja koja ne služe samo za vojnu obuku vehabija već i za onu „mnogo goru – mentalnu“:

– Oni ih tamo formiraju, prilagođavaju njihovim kvazišerijatskim zakonima. To je fabrika ekstremista i fanatika! U BiH postoji oko pet hiljada ekstremista.

 

(Kurir)

Share this post: