Bratislav Gašić: Ukoliko bude potrebno, Vučića će štititi i Vojska Srbije

Intervju

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je u četvrtak da je, po bezbednosnim procenama, najugroženija ličnost u državi premijer Aleksandar Vučić.

U intervjuu za Televiziju Pink, Gašić je rekao da je procena da postoji „visok stepen ugroženosti“ Vučića, ali i da je stepen njegovog obezbeđenja „adekvatan“.

Gašić je rekao da je Vučićeva bezbednost „maksimalna“ i da ne treba da bude dileme da će za njegovo obezbeđivanje biti angažovana sva sredstva na raspolaganju, ne samo Vojno-bezbednosna agencija već i jedinice Vojske Srbije, koje to po zakonu moraju da rade.

Govoreći o jučerašnjoj sednici nadležnog skupštinskog odbora i spora sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem o dostavljanju dokumenata, Gašić je rekao da ombudsmanu „niko ne brani da dođe u kontrolu“ jer on ima odgovarajući sertifikat za to, ali ga je kritikovao zbog toga što je u javnosti iznosio određene poverljive podatke.

„Imate vi sertifikat, a koliko je sertifikat važan, Saša Janković je pokazao kada je juče, na sednici odbora, pokazao dokumenta koja su strogo poverljiva. On na to apsolutno nema pravo. Time je pokazao koliko smem da mu dam bilo šta što se odnosi na bezbednost Aleksandra Vučića“, rekao je Gašić.

Gašić je dodao da se ista takva atmosfera pravila pre ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

(Beta)

Share this post: