Čeda Jovanović: Alojzije Stepinac i vladika Nikolaj su isti, priznao bih Kosovo i genocid u Srebrenici!

LDP

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović u intervjuu za “Večernji list” govorio je o mnogim bolnim temama za sve Srbe.

Tako je pričao o priznanju Kosova od strane Srbije, o Srebrenici, ali uporedio je i Alojzija Stepinca i vladiku Nikolaja za koje kaže da su jednako kontroverzni!

– Ako je kardinal Stepinac zaista blažen među anđelima, ovo zemaljsko vreme mu verovatno ne igra neku odlučujuću ulogu i verovatno ne bi imao problem da se pitanja večnosti odvoje od dnevno političkih potreba, kao što mu sigurno neće biti nepremostiv problem da ako se njegova beatifikacija ne bude proslavljala nekim koncertom na Čavoglavama.

S druge strane, eto sada i SPC svog mitropolita Nikolaja Velimirovića, nimalo manje kontroverznog isto želi da popne na nebo – rekao je on.

Lider LDP-a i dalje tvrdi da se u Srebrenici dogodio genocid i da to više niko nikada ne može negirati, a što se tiče priznanja Kosova kao nezavisne države Čedomir Jovanović kaže:

– Priznanje, dok još uvek ima neku težinu, treba iskoristiti kao instrument za ostvarenje što boljeg položaja tamošnje srpske zajednice.

(Telegraf.rs)

Share this post: