Crna Gora šokirana: Ruski turisti otkazali rezervacije, nova destinacija Vojvodina!?

Turizam

Mnogobrojne turističke agencije u Tivtu koje posluju s ruskim tržištem otkazale su rezervacije.

Otkazani su i gotovo svi kulturno-sportski sadržaji na koje su u predsezoni i postsezoni dolazili turisti s ovog područja.

Najfrapantniji primer je gašenje kampa ruskih vaterpolista u hotelu Kamelija, tivatskog HTP Mimoza.

Za kamp, koji je prošle godine obezbedio preko 3.000, a pretprošle preko 6.000 noćenja, ove godine se nije prijavila nijedna ruska ekipa, preneo je danas Radio Tivat.

Većina ekipa iz Moskve i Sankt Peterburga, koje su prošlih leta boravile u Tivtu, pripreme će realizovati u Vojvodini, izjavio je Dragiša Koprivica, predsednik tivatskog ronilačkog kluba Neptun mimoza, koji je bio organizator kampa.

„Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas ove godine su otkazale. Verovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da će svoje kampove letos imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu“, rekao je Koprivica, dodajući da su u Tivtu proteklih leta boravile mlade selekcije poznatih ruskih vaterpolo klubova.

On je istakao da je to loša vest za tivatskog hotelijera, koji je zahvaljujući ovom turističkom aranžmanu obnovio bungalove u parku hotelskog kompleksa.

U klubu Neptun mimoza kažu da je razlog otkazivanja dolaska ruskih vaterpolo ekipa promena političke klime, ali i oglušivanje tivatske opštine da izađe u susret višegodišnjim zahtevima i sagradi bar jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje.

Izvršni direktor HTP Mimoza Marko Petričević rekao je za Radio Tivat da će ovoga leta imati 80 odsto manje ruskih turista.

„Turista iz Češke i Mađarske će biti na prošlogodišnjem nivou, ali to je simboličan broj u odnosu na broj noćenja koje su ostvarivali Rusi. Ne verujem da ćemo na leto imati ni 500 noćenja gostiju iz Rusije“, rekao je Petričević.

Sajt Radio-televizije Crne Gore prenosi da su u hotelu Magnolija, tivatskog preduzeća Hotels N grup, saznali da im je rusko Ministarstvo prosvete otkazalo letnju školu engleskog jezika, koju su organizovali četiri godine u ovom hotelu.

Izuzetak koji potvrđuje pravilo je ruski muzički festival Moresol, čiji je domaćin HTP Mimoza, koji će se ipak, prema sadašnjm najavama, održati u junu.

(Tanjug)

Share this post: