Da li će MINIMALAC biti povećan na 154 dinara po satu?

Ilustracija

foto: YouTube

Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost ostaju pri zahtevu da se minimalna cena rada za 2018. godinu poveća sa 130 dinara na 154 dinara po radnom času, bez poreza i doprinosa.

Unija poslodavaca Srbije saopštila je juče da je na četvrtom sastanku pregovaračkog tima Socijalno-ekonomskog saveta Srbije podržala rast minimalne cene rada po satu, pod uslovom da je praćen odgovarajućim rastom neoporezivog dela zarade.

Savez samostalnih sindikata i Sindikat Nezavisnost podržavaju Uniju poslodavaca Srbije da se poveća neoporezovani deo zarade.

– Na pregovorima nije bilo predstavnika Ministarstva finansija, bez čijeg prisustva se ne može postići konačni dogovor.

Očekujemo da na sednici Socijalno-ekonomskog saveta 12. septembra bude doneta konačna odluka o visini minimalne cene rada – navodi se u saopštenju Unije poslodavaca Srbije.

Minimalac bi trebalo da bude usaglašen na Socijalno-ekonomskom savetu do 15. septembra između predstavnika Vlade Srbije, sindikata i privrede.

Unija poslodavaca Srbije, koja zastupa interese privrede, traži da se neoporezivi deo zarade, koji je sada 11.600 dinara, poveća za osam odsto, a ako Vlada Srbije na to ne pristane, nude povećanje minimalne cene po satu za tri odsto.

(Kurir.rs)

Share this post: