Da li smo na pragu još jedne vele-izdaje srpskog naroda i njegovih nacionalnih interesa!?

srbija krstas mac srbin templar

Predsednik Srbije i premijer Srbije će se u četvrtak sastati sa srpskim liderima iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

To je predstavnicima medija okupljenim ispred Predsedništva Srbije rekao šef diplomatije Ivica Dačić, posle hitnog sastanka Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će Nikolić i Vučić razgovarati sa liderima Srba o stavu Saveta za impelentaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, ali i o daljim koracima.

On je naveo da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

„Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu“, rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

„Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu“, rekao je Dačić.

Nikolić je pozvao Vučića na razgovor posle stava Saveta za implementaciju mira da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira u BiH pozvali su vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike, jer će to destabilizovati BiH.

(B92)

Share this post: