DAČIĆ ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Hoće pomirenje, a stajali su iza „Oluje“, bombardovali Srbiju i Republiku Srpsku!

Atlantski savet pripremio je dokument, ali nije poznato u kojoj meri oslikava stav vlade SAD, međutim, sadrži „istorijsko približavanje“ i vojno prisustvo.

To nije ništa novo i to vojno prisustvo je u prethodnim godinama zabeleženo u Srbiji, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, podsećajući na bazu Bondstil na Kosovu i Metohiji.

– Srbija nema pravo da zaboravi šta se dešavalo u prošlosti.

Svi polaze od aksioma da je Srbija krivac za ratove, da je započela agresiju, a ja podsećam da je Amerika stajala iza Oluje i da je bombardovala Srbe u Republici Srpskoj – rekao je Dačić, gostujući na „Pinku“.

Dačić kaže da se u Vašingtonu sastao sa zamenikom državnog sekretara, Vestom Mičelom, i savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom.

– Mičelu sam rekao da ne čita podsetnike onih koji su mu ih pisali za taj sastanak, ako želi da uradi nešto zapaženo na Balkanu.

Treba da sa novom dioptrijom gleda na situaciju, a sve ostalo je pravdanje američke politike prema regionu – rekao je Dačić, dodajući da je Mičel istakao da je ruski uticaj u regionu „loš“.

Dačić je, kako kaže, skrenuo pažnju na ponižavanje naših građana i zvaničnika prilikom poseta, a rekao je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se i posetioci u Srbiji slično provedu.

– Hojt Ji dolazi u Srbiju gotovo kao da je predsednik neke države, što govori o našoj gostoljubivosti, ali u diplomatiji postoji reciprocitet – kaže Dačić.

(Mediji)

Share this post: