Dačić: Oružje iz Rusije smeta onima koji su slabili našu Vojsku i onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima

Ministar

POTPRESEDNIK Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić večeras je u Jagodini na novogodišnjem koktelu ocenio da je dogovor Srbije s Rusijom o avionima „istorijski“, a da smeta onima koji su desetak godina od 2000. godine „slabili srpsku vojsku“, kao i „onima iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima“.

Dačić je na koktelu koji je priredio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao da je čuo „razne komentare“ povodom nabavke lovačkih aviona iz Rusije, ali, kako je rekao, sporazum o tome je „znak visokog poverenja i saradnje Ruske Federacije i Srbije“ i „istorijski potez“.

„Oni koji su dali Hrvatima helikoptere i oni iz NATO pakta koji pomažu Hrvatima, sada se bune zašto mi samo jačamo Srbiju i oslanjamo se u tome na Rusiju“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da „oni ranije to nisu hteli, nisu smeli ili nisu mogli“, dok „mi danas i hoćemo i smemo i možemo da se ponosimo saradnjom s Ruskom Federacijom, Kinom i drugim našim prijatelјima“.

„Oni koji danas to napadaju, sve su učinili od 2000. godine, pa u narednih desetak godina, da oslabe srpsku vojsku, da je unište, da je svedu na vojsku s takvim osobinama i kvalitetima da uopšte ne može da odbrani Srbiju.

Mi želimo da Srbija bude jaka da bismo je odbranili, a ne da bismo bilo koga drugog napadali“, kazao je Dačić.

Nastavio je rekavši: „Danas smo doživeli da onima koji su vršili genocid i holokaust nad Srbima, Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata u Hrvatskoj, sada smetaju čak i čokoladice iz Srbije“.

„Mi nemamo taj kompleks. Mi se zalažemo da Srbija bude velika, ne po teritoriji, nego da nas poštuju, i po tome da imamo najveći stepen razvoja i nadam se da ćemo u budućnosti biti lideri u regionu“, kazao je Dačić.

Vrh NATO je, inače, izbegao da zvanično komentariše rusko poklon-oružje Srbiji.

Portparol zapadne vojne alijanse samo je rekao: „To je bilateralno pitanje između Srbije i Rusije“.

(Agencije)

Share this post: