DOBRE VESTI ZA LESKOVAC: Južnokorejska „Jura“ otvara 1.000 radnih mesta

jura fabrika kablovi leskovac radnici zena

Južnokorejska „Jura“ sagradiće iduće godine još jednu fabriku u Leskovcu u kojoj će posao dobiti više od 1.000 radnika, potvrđeno je danas u toj kompaniji.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za novinare sa generalnim direktorom „Jure“ u Srbiji Ćoi Nam Jinom, rekao je da će 2016. godina početi gradnjom nove fabrike preko puta postojeće, na bivšem zemljištu propalog preduzeća „Jugekspres“, koje je grad kupio na licitaciji za potrebe investitora.

„U početku će posao dobiti 700, a kasnije preko 1.000 novih radnika. Trenutno se radi elaborat o besplatnom otuđenju zemljišta u korist ‘Jure’, koja je zahvaljujući tome odlučila da ostane u našem gradu.

U Leskovcu se gradi novi pogon i zapošljavaju radnici i pored činjenice da su izostale subvenicije od SIEPE, koje je ova kompanija tražila da bi širila proizvodnju“, kazao je Cvetanović.

Dodao je da je „Jura“ dala bankarske garanicje da će u Leskovcu izgraditi novu fabriku i pored već postojećih 1.600, zaposliti nove radnike, te da u narednih pet godina nijedan od tih radnika neće ostati bez posla.

„Pored 1.000 novih radnih mesta, od ‘Jure’ očekujemo u 2016. godini 24 miliona dinara prihoda na osnovu poreza na zarade novozaposlenih radnika“, kazao je Cvetanović i dodao da će Južnokorejci nastaviti zapošljavanje i posle 2018. godine, „ako to bude u skladu sa poslovnom politikom i rezultatima poslovanja ove kampanije, kako u Leskovcu tako i u Srbiji“.

Ćoi Nam Jin je kazao da ceni podršku gradonačelnika i grada, koji su omogućili širenje proizvodnje.

„Nastavićemo ovaj posao u Srbiji, poštujući srpske zakone i propise. Naši planovi su da napravimo još jednu fabriku i uposlimo nove ljude. Trudićemo se da održimo dobre kontakte sa gradom i zbog toga verujemo da će i naš novi posao uspeti u ovom gradu“,istakao je Jin.

Grad Leskovac kupio je 7,9 hektara zemljišta, od kojih će 3,9 hektara ustupiti „Juri“.

Ta kompanija za proizvodnju kablova je postojeću fabriku u Leskovcu otvorila 2010. godine kada je od Vlade Srbije dobila subvencije od po 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

(BETA)

Share this post: