DODIK ĆE POBESNETI KAD OVO ČUJE: Bakir preko tajne službe OSA montira političke procese u Bosni!

bakir-dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izneo tvrdnje o sprezi Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH i člana državnog Predsedništva Bakira Izetbegovića.

– Danas imamo situaciju, i svima vama u Sarajevu je to jasno, da je danas OSA, koja je pod direktnom kontrolom stranke SDA i Bakira Izetbegovića, potpuno preuzela Sud i Tužilaštvo, sudije i tužioce i kreira politički motivisane i montirane procese, kako u Federaciji BiH, tako i u RS.

Radončić je najbolji primer za to- kazao je Dodik za emisiju „Tačka na 7“ televizije N1~~pobj.

Na pitanje da li ima dokaze za svoje tvrdnje, Dodik je odgovorio da kao političar može da daje određene ocene o tome, „a dokazi su za svakoga, ko želi da ih vidi, vidljivi“.

„Uzmite samo na koji način je krenula priča o samom Radončiću. Ja nisam njegov advokat, ali se videlo da je način na koji je to krenulo apsolutno neuobičajen u bilo kojoj pravnoj državi na svetu.

Sa druge strane imate njegovu tvrdnju ili ono što se može zaključiti na Sudu u Prištini gde je rekao da Alija Izetbegović direktno stoji iza ubistva srpskog svata na Skenderiji „, kazao je Dodik.

On je dodao da „Tužilaštvo, naravno, ne smatra da bi trebalo po~~V službenoj dužnosti da ispita te navode kako bismo ušli u neke druge poglede u vezi sa činjenicama o samom ratu u BiH“.

– Ali, ostavimo to sa strane- kazao je predsednik Republike Srpske u intervjuu koji će u celini biti objavljen sutra.

N1 navodi da Dodik nije štedeo reči o tome ko i kako „vedri i oblači“ u procesima hapšenja, istraga, optužnica i političkih progona.

(Informer/Intermagazin)

Share this post: